Wednesday, May 4, 2011

The Sky is Crying

The Sky is Crying / Stevie Ray Vaughan. The Sky is Crying' kwam uit in 1991, een jaar na de dood van Stevie Ray op 35-jarige leeftijd. Na een jamsessie met Eric Clapton, Buddy Guy, Jimmie Vaughan (zijn broer) en Richard Cray nam hij een helicopter naar Chicago. Reeds een paar minuten na de start stortte deze neer met desastreuze gevolgen.

Stevie Ray kwam uit Texas en begon al vroeg gitaar te spelen. Hij ontwikkelde een unieke stijl en vormde de schakel tussen de blues en de rock. Invloeden waren voor hem o.a. Muddy Waters en Albert King, maar ook Jimi Hendrix en Lonnie Mack.

Gedurende zijn korte loopbaan werkte hij o.a. samen met David Bowie en Jackson Browne. Na in een aantal bands gespeeld te hebben vormde hij Double Trouble (1978), waar hij gitarist / zanger van werd. Na jarenlang in het Texas circuit gespeeld te hebben, kregen de heren in 1982 een uitnodiging om in Montreux te komen spelen. Dat was min of meer hun doorbraak.

De stijl van Vaughan is zeer gedreven en vraagt er als het ware om om het geluid flink hard te zetten.‘The Sky is Crying' is door zijn broer Jimmie samengesteld uit studio-opnames. Het album haalde in 3 maanden tijd de platina status. En terecht. Mooi, zeker als je van blues houdt. Een topper.

No comments: