Monday, May 7, 2012

Google en het weblog


Het is weer eens zover, u had het als trouw lezer van ons weblog misschien al gemerkt. De lay-out, het lettertype ziet er al een aantal postings afwisselend uit.

Als gebruiker van Blogspot kom je op een gegeven moment in een bepaald ritme, wanneer je niets specifieks aangeeft worden de postings altijd met eenzelfde (standaard) lettertype weergegeven, ook de presentatie is altijd hetzelfde. Blindelings kun je in Blogspot je weg vinden, zoeken is er niet bij. Je hoeft je alleen maar om de content te bekommeren. En zo hoort het ook.

Een tijd geleden alweer werd Blogspot opgeslokt door Google. Prima, maar blijf er verder van af. Nee, ze denken dat ze het beter kunnen en gaan het programma helemaal op de schop nemen. Dat heet in Googletaal: we gaan het simpeler en makkelijker voor u maken. Nog makkelijker denk je, kan dat dan? Maar het zweet breekt me echter uit, want je moet wel upgraden naar die nieuwe presentatie, hoewel je daar niet om gevraagd hebt. O ja, het nieuwe uiterlijk en de volledige functionaliteit komt alleen met Google Chrome (browser van Google) helemaal tot zijn recht.

Het resultaat hiervan, van de upgrade, hebt u de laatste paar postings gezien. Verschillende lettertypen ziet u langskomen en het zal nog wel niet de laatste keer zijn. Verder zit er (achter de schermen) functionaliteit waar ik niet om gevraagd heb en waarvan ik nu al weet dat ik er nooit iets mee zal doen.

Het is er weer makkelijker op geworden. Dank je wel Google.

No comments: