Wednesday, May 16, 2012

Vissen

De steur is terug in Nederland. Dat wil zeggen: opnieuw uitgezet. Het is nog even afwachten of het experiment aanslaat. De jonge steurtjes beginnen pas rond hun 15de levensjaar aan voortplanting te denken dus dat duurt nog even.


De beelden op het journaal deden mij denken aan de onlangs verschenen film 'Salmon fishing in the Yemen', een flinterdun romantisch verhaal met Britse humor over een project dat vele malen roekelozer is dan dit.

Flinterdun: visionaire Sheik vat het plan op wilde zalm uit de Schotse hooglanden in Yemen te introduceren. Deze krankzinnige onderneming wordt onbedoeld speerpunt van het Britse buitenlandse beleid. Verwikkelingen doen hier en daar denken aan de hilarische serie 'Yes Minister'.

Een nurdachtige zalmspecialist wordt tegen zijn zin van een ministerie geplukt en gekoppeld aan de vertegenwoordiger van de Sheik, een jonge knappe vrouw. Vervolgens raakt het verhaal en ook het leven (romantiek) in een stroomversnelling, op zeker moment letterlijk. Kortom leuke licht verteerbare film zonder pretenties. Happy end.

B.Logger

No comments: