Friday, March 19, 2010

Across The Universe

Across The Universe (DVD) / Regisseur: Julie Taymor. Musical film over een liefdesaffaire tussen de in Liverpool geboren Jude en de Amerikaanse teenager Lucy. Er komen in totaal 33 Beatlessongs voorbij en de overgangen van tekst naar song zijn subtiel gedaan.

Jude gaat op zoek naar zijn vader (een Amerikaanse G.I) die hij nooit gekend heeft op de universiteit Princeton in het Amerikaanse New Jersey waar hij conci√ęrge blijkt te zijn. Na een aanvankelijk teleurstellende kennismaking met zijn vader ontmoet hij er Max, een rebelse student die zich niet thuis voelt op de universiteit. De twee raken al snel goed bevriend en wanneer Max besluit het universiteitsleven eraan te geven gaan de twee samen een apartement huren in New York, dat wel wat weg heeft van een uitvergroot Liverpool, beide havensteden maar toch een wereld van verschil. Sadie is hun huurbazin die over een geweldig zangtalent blijkt te beschikken en in een band optreed samen met haar Jimi Hendrix achtige gitaristen vriend. Wanneer Max' s zusje Lucy bij hen op bezoek komt in New York slaat de vonk direct over. De twee raken smoorverliefd tot (met de nodige ups&downs) het eind. De gastrollen van Bono en Joe Cocker geven de film wat extra flair.

Het verhaal zelf is, zoals meestal bij dit soort films, niet echt het belangrijkst. Het gaat echter om de muziek, laat u dus terugvoeren in de tijd en geef u over aan nostalgie. Het is genieten.

No comments: