Tuesday, March 30, 2010

Love

Love (CD) / artiest: The Beatles. Of moeten we hier zeggen producer George Martin? In ieder geval een adembenemende luisterervaring. Dat is wellicht de beste omschrijving voor de nieuwste cd van The Beatles.

Jawel, u kunt het bijna niet gemist hebben, dat er in 2007 (sinds lange tijd) een nieuw officieel album uitkwam van The Fab Four uit Liverpool.

Beatles-producer George Martin en zoon Giles maakten een geluidscollage als onderlegger bij de nieuwste show van het Cirque du Soleil. Daarvoor gebruikten zij bestaand Beatles-materiaal, maar zetten bijvoorbeeld de sporen uit nummer A over de sporen van nummer B.

Hoe zoiets werkt? Je luistert bijvoorbeeld naar Get Back, maar ontdekt opeens een gitaarsolo uit een heel ander Beatlesnummer. Het geheel is zo knap in elkaar gezet, met respect voor de originele muziek, dat de luisteraar zich onder laat dompelen in een fantastische nieuwe ervaring met vertrouwde geluiden, alsof hij kijkt naar een nieuw schilderij dat met dezelfde verf is gemaakt.

Ringo Starr, Paul McCartney en de erven Lennon en Harrison waren er mee in hun nopjes. Dat zal heus niet alleen met een rinkelende kassa te maken hebben, want laten we eerlijk zijn: die zit toch al vol. Ook Biebblogger was erg onder de indruk, hoewel hij nooit een fan was van de Beatles. Toch erg mooi. Maar, wat zullen puristen hiervan zeggen? Een aanrader.

No comments: