Monday, March 22, 2010

Lees, lees, lees!

Met een uitroepteken. Biebblogger las dit artikel op Boekendingen.nl Het lezen moet weer gestimuleerd worden. Met dat doel heeft de Italiaan Alberto Schiariti iets bedacht, en ik citeer nu maar even: "Om het lezen te promoten heeft Alberto Schiariti het project Leggere, leggere, leggere! bedacht. In dat kader geven vrijdag 26 maart duizenden Italianen een geliefd boek aan een onbekende. Schiariti hoopt met het project niet alleen het lezen te bevorderen, maar mensen ook door het lezen dichter bij elkaar brengen".

Een bijzonder lovenswaardig en idealistisch initiatief. Iets wat ons, werkers in bibliotheken, zeker zal aanspreken. En, als het goed is blijft het niet beperkt tot Italie, maar zal het ook overslaan naar andere landen. Want: Vlaanderen volgt. Margherita Mazzocchi, een Belgisch-Italiaanse plaatste een oproep op haar blog en richtte met een paar vriendinnen een Facebook-groep op. Nog weer even een kort citaat: "In een boek kun je zoveel meer terugvinden dan op televisie of internet. Daarom richtte ik met enkele Vlaamse vriendinnen een Facebook-groep op waar we iedereen proberen aan te sporen meer te lezen".

Zal Nederland ook meedoen? Lees op Boekendingen hoe u kunt meedoen en dit initiatief kunt ondersteunen: "Geef vrijdag 26 maart een boek dat je heeft ontroerd of heeft doen lachen aan een vreemde en kijk wat er gebeurt!"

No comments: