Sunday, March 7, 2010

Bridges

Bridges (CD) / Hans Theessink Band. Hans Theessink (zanger/gitarist) komt uit Nederland. Al op jonge leeftijd raakte hij verslingerd aan de blues en in de zeventiger jaren begon hij te touren door Duitsland en Nederland.

In 1979 kwam hij voor het eerst naar de Verenigde Staten, naar de Mississippi Delta. Hij wilde graag met nog levende bluesartiesten spelen en van hen leren. Wanneer je hem zo hoort, denk je niet dat dit een Nederlander is. Je hoort een authentieke bluesgitarist aan het werk. Met een mooie donkere, diepe stem. Zijn muziek klinkt zeer relaxed, laid-back, ligt altijd lekker in het gehoor.

Voor de opnames voor "Bridges" (uit 2004) kwam de band terecht in Toscane, Theesink wilde nu eens onder natuurlijke omstandigheden opnemen, met de akoustiek, die van nature aanwezig is. Men kwam uit in een oude kerk.

Het klinkt fantastisch. Op dit album heeft hij samengewerkt met muzikanten uit andere culturen. Afrikaanse invloeden zijn duidelijk hoorbaar. Een album waar je het geluid lekker hard bij zet en waarbij je lekker kunt wegdromen. In SACD kwaliteit opgenomen. Theessink woont al tientallen jaren in Wenen.

No comments: