Monday, March 15, 2010

S&M (live)

S&M (live) / (CD) Metallica. Metallica, waar denkt u dan aan? Precies, aan hard, keihard, aan Heavy Metal, Speed Metal, Hard Rock.

Metallica is zeer invloedrijk geweest. Gestart in de 80-er jaren borduurde men voort op bands als Led Zeppelin, Deep Purple en Black Sabbath. Bij mij allemaal bekend. Aan Metallica was ik echter nog nooit toegekomen.

Om niet direct geconfronteerd te worden met de echte Metallica, heb ik eerst S&M geprobeerd. Een on-Metallica-achtig album, want hier wordt samengewerkt met het San Francisco Symphony Orchestra. De combinatie 'hard rock - klassiek' voldoet wonderwel en is zeer de moeite van het beluisteren waard.

Waar Metallica vandaan komt kan niemand ontgaan, maar zoals gezegd de combinatie klinkt goed, melodieus en is eens wat anders. Doet enigszins denken aan Yngwie Malmsteen, die ook ooit met een Symfonie Orkest optrad. Een echte aanrader. De volgende stap wordt 'Master of Puppets', het beste heavy metal album ooit, volgens sommigen.

2 comments:

Ria said...

Daar heb je een goede keuze gemaakt! Wij (peter en ik) genieten al een hele tijd van deze prachtige combinatie en op zijn tijd weer een "hard" album beluisteren geeft enorm veel energie :-)

biebblogger said...

Helemaal gelijk Ria.