Thursday, March 11, 2010

All that jazz

All that jazz / Meerdere auteurs. Verwarrende titel voor een heel prettig boek met korte informatie over verschillende populaire stromingen in de muziek, te weten soul, urban, world, blues, singer/songwriter en jazz. De indeling van de artiesten is misschien niet altijd volgens het boekje maar wordt wel begeleid door een grote foto en een pagina to-the-point informatie.

'All that jazz' geeft algemene informatie over de stroming en biografieën van enkele grootheden uit die stroming. Ook wordt telkens de belangrijkste cd (of LP voor de oudere artiesten) besproken. Prettig om te merken dat veel van de oude en nieuwe cd's ook in de bibliotheek te leen zijn.

Het boek is behoorlijk actueel met cd's zoals Seya van Oumou Sangaré en Rockferry van Duffy, maar ook columns van bijvoorbeeld Pieter Perquisite en Kyteman. Heerlijk om regelmatig ter hand te nemen en steeds stukjes in te lezen.

Daarnaast zijn er ook nog enkele aparte overzichten in opgenomen: naast een festival-overzicht, een overzicht van muziekpodia en een lijst van muziekorganisaties ook enkele Jazz & Cooking recepten en stukjes over jazz en verschillende kunstvormen (film, fotografie, literatuur,bhoesontwerpen etc.). Dit boek verdient een breed publiek.

2 comments:

Maria Wezendonk said...

je hebt me enthousiast gemaakt: ik heb het meteen geleend. Je krijgt er echt idee om van alles te gaan luisteren. Leuk is ook dat het zo up-to-date is. Met o.a. een column van Giovanca.

biebblogger said...

Leuk om te lezen. Moet het zelf dus ook proberen?