Wednesday, February 8, 2012

Gestolen onschuld

Gestolen onschuld / auteur: Corban Addison. Na de tsunami van 2004 worden de twee zusjes Ahalya (17) en Sita (15) losgerukt uit hun veilige upperclass leven. Als wezen komen zij gedwongen in de prostitutie van India terecht.

Ze worden de hele dag gevangen gehouden in een geheime zolder van een bordeel. Sita wordt niet gebruikt voor de seks maar wordt verkocht aan een man die haar lichaam gebruikt voor de drugs, die naar Frankrijk worden gesmokkeld. Uiteindelijk wordt ze gedwongen mee te gaan naar New York.

Ahalya wordt na een inval bevrijd uit haar beroerde positie en naar een veilig opvangtehuis gebracht. Dan ontdekt ze dat ze zwanger is.

Het andere verhaal in deze roman is die van de Amerikaanse Thomas Clarke. Hij heeft een glanzende carrière voor de boeg als advocaat. Hij heeft zijn kleine dochtertje aan wiegendood verloren en zijn vrouw is bij hem weggegaan terug naar haar vaderland India. Hij is getuige van een kinderontvoering. Als hij voor een tijdje op non-actief wordt gezet kiest hij voor een jaartje werken bij de non-profit organisatie Case in India die zich inzet voor slachtoffers van de vrouwenslavernij en kinderprostitutie.

Wanneer Thomas bij een bordeelinval aanwezig is ontmoet hij Ahalya. Hij belooft haar op zoek te gaan naar haar zusje Sita. Een speld in een hooiberg. Aan het einde krijgt dit ontroerende en ook spannende boek nog thrillerachtige trekjes…

Het verhaal is niet echt gebeurd, de handel in mensen is echter al te waar. De schrijver (32 jaar, advocaat en voorvechter in de strijd tegen moderne slavernij) heeft geprobeerd een zo echt mogelijk verhaal te schrijven zonder te sensationeel te zijn. Achterin het boek en op de website van de uitgeverij staan nog leesclubvragen.

Een absolute aanrader!!!

No comments: