Saturday, February 4, 2012

Hormonologen

Hormonologen / auteur: Yvonne van den Hurk. Het boek is geschreven n.a.v de theatervoorstelling over de vrouwelijke overgang, die in het najaar van 2010 op verschillende plekken in Nederland is opgevoerd. In verband met het grote succes wordt dit theaterstuk in het voorjaar van 2012 op heel veel plaatsen herhaald met een nieuwe bezetting.

Je leest in het boek over het ontstaan van de theatervoorstelling. Over de reacties die de schrijfster kreeg (ook van bekende Nederlandse vrouwen). De voorstelling maakte veel los bij zowel de vrouwen als ook de mannen (“Had ik dit maar eerder geweten”).

Zowel de medische als de sociaal-emotionele kant komen op een gemakkelijke manier aan bod. Er staan veel ervaringsverhalen in, die worden afgewisseld met scènes uit de voorstelling. Waarop dan ook weer feed-back komt van de schrijfster. Het boek is geïllustreerd met tekeningen van Peter van Straten.

Een grappig boek, herkenbaar voor diegenen die in de overgang zitten en leerzaam voor anderen die er mee te maken gaan krijgen.

No comments: