Sunday, February 26, 2012

Spambot


Biebblogger begint met een citaat uit Wikipedia: ‘Een spambot is een bot (een autonoom opererend stuk software) die ontworpen is om ongewenste e-mailberichten (beter bekend als spam) in grote hoeveelheden naar zoveel mogelijk mensen te sturen of hun berichten op fora te plaatsen. Daarnaast fungeert een spambot ook als een webcrawler die het internet afstruint naar e-mailadressen. Een spambot kan als een stuk malware op iemands computer terechtkomen en het daardoor deel van een botnet maken.


Het feit dat Biebblogger deze posting op zondag schrijft geeft al aan hoe hoog het hem zit. Want een spambot SUCKS. Neemt u dat maar van hem aan. Het is puur vandalisme. Wordt uw site eenmaal door een spambot gevonden, berg u dan maar. Formulieren op de site worden ingevuld met fake informatie en fake mailadressen. Wat dacht u van zo’n mailadres: uaxyobtzjh@nibehq.com? Of van zo’n tekst: ‘upper east[/url], nOsMpkA, http://bestsportsclubla.com/ the sports club la, Kfjwmam, 1800flowers.com coupon code, OsJqxRt, [url=http://syndicateinteractive.com/]1800flowers.com[/url], TkLpTif, http://syndicateinteractive.com/ 1 800 flowers coupon, hPSImQG, Levitra achat, HRbRRKp, [url=http://www.levtiraexperience.com/]Levitra[/url], paHluhX, http://www.levtiraexperience.com/ Levitra, SGffcIT, ashley stewart coupons, NMEwzPK, ‘ ? (klikt u maar niet op de URL's en het mailadres in deze voorbeelden).


Biebblogger wordt hier niet vrolijk van. Een paar formulieren van de site van de Bibliotheek hebben momenteel last van zo’n spambot. Het suggestieformulier en ons prikbord. Het prikbord staat echt vol met ‘rotzooi’, een ander woord kan hij er niet voor vinden. Met alle macht proberen we het suggestieformulier schoon te houden. Voor de tweede keer, het is puur vandalisme, want de Bibliotheek wordt op kosten gejaagd om voor dit probleem een oplossing te vinden. Publieksgeld uiteindelijk, dat ook anders besteed had kunnen worden. Verder wenst Biebblogger u nog een prettige zondag toe.

No comments: