Monday, February 13, 2012

Wall Street

Wall Street 2 : money never sleeps / regisseur: Oliver Stone. De film is een vervolg op de originele versie uit 1987. We zien het hoofdpersonage Gorden Gekko (Michael Douglas) vrij komen uit de gevangenis. Aan de “koelkast” kunnen we opmaken dat hij daar lange tijd heeft doorgebracht. Niemand staat hem op te wachten buiten de poort.

Voor Gekko het moment om, zodra de kans zich voor doet, de familiebanden maar eens aan te halen met zijn nog enige levende dochter Winnie. Winnies vriend Jake die net als haar vader in de financiƫle wereld zit en contact zoekt met Gekko doet zijn best om dit contact te herstellen in ruil voor financieel advies. Of dit gaat lukken?

Deze film is alleen al de moeite waard om Michael Douglas te zien schitteren als de schrandere maar ijskoude Gekko...een personage die hij ook deze keer weer overtuigend neerzet. De vraag is natuurlijk: in hoeverre is de film een afspiegeling van de werkelijkheid? Zegt u het maar, er zijn in ieder geval voorbeelden te over, dat het niet altijd goed gaat in de financiele wereld.

Er wordt verschillend gedacht over de kwaliteit van deze film: hij zou te uitleggerig zijn, hij pakt de financiele crisis niet aan, iets wat je van Oliver Stone toch zou verwachten. Duidelijk is in ieder geval dat Michael Douglas net als in de eerste film (hij won een Oscar voor de rol van Gekko toen) weer een hoofdrol speelt.

No comments: