Monday, August 15, 2011

61 Hours

61 Hours / Auteur: Lee Child. Child is de schepper van de figuur Reacher. Reacher, ex-leger, ruwe bolster blanke pit. Ook in het leger (majoor bij de Militaire Politie) ging hij al zijn eigen weg, daarbij maling hebbend aan rangen, standen en procedures.

Dit keer raakt hij verzeild in South Dakota. Het is winter, de bus waarin hij zit raakt van de weg en de passagiers moeten vervoerd worden naar een 20 kilometer verderop gelegen stadje, Bolton. En dat is nog niet zo makkelijk in die ijzige kou en met die sneeuw.

Bovendien, de politiemacht in Bolton lijkt het erg druk te hebben. Een paar kilometer van de stad is een kamp met motorrijders, er is een gevangenis, en er is een getuige, die beschermd moet worden. Kortom, alle ingrediƫnten voor weer een spannend verhaal zijn aanwezig.

Lee Child, het pseudoniem van Jim Grant, is geboren in Engeland. Daar studeerde hij rechten, maar ging al snel in het theater werken. Hij woont nu voornamelijk in New York.

Wel aardig om te weten: sinds 2008 is de Reacher-serie de best verkopende serie ter wereld. Gemiddeld een boek per seconde. Ook deze laatste Reacher-titel is weer een echte ‘pageturner', pas als u hem uit heeft legt u hem weg. Makkelijk te lezen engels

No comments: