Friday, August 5, 2011

Kalme chaos

Kalme chaos / auteur: Sandro Veronesi. Pietro Paladini is een tevreden man: hij heeft een uitstekende baan, een goed huwelijk en een tien jaar oude dochter. Op een dag verandert zijn leven ingrijpend: s'ochtends redt hij twee toeristen van de verdrinkingsdood en s'middags thuis treft hij zijn vrouw dood aan.

Vanaf dat moment neemt zijn leven een wending. Hij besluit om de dagen door te brengen voor de school van zijn dochter. Wanneer hij haar brengt werkt hij in de auto bij de school en gaat samen met haar weer naar huis.

Hij bekijkt de wereld en zijn omgeving met andere ogen. Hij maakt een geestelijke hergeboorte door, de liefde voor zijn dochter laait hoog op, en mensen die hij aanvankelijk als succesvol beschouwde ziet hij voortaan als sukkels. Zijn baas staat op het punt ontslagen te worden, een collega raakt in het slop door de slopende invloed van het mentale verval van diens vrouw en zoon, en een andere collega voorziet een crisis en verlaat het zinkende schip om missionaris te worden.

Gaandeweg slaagt Pietro erin het leven en de liefde een nieuwe plaats in zijn bestaan te geven. Dit is een bijzondere roman over het verschil tussen succes en geluk

1 comment:

Ria said...

een prachtig boek en ook de verfilming is bijzonder mooi!