Monday, August 8, 2011

Ipad mee op reis….

Voor het eerst mocht hij dan mee op reis. Al eerder schreef Biebblogger over zijn ervaringen met de ipad. Ook plaatste hij al eens een posting over de vele, vele applicaties die er voor het apparaat te krijgen zijn. Nu dan dus voor het eerst ging hij mee op vakantie. En, zeer gewaagd, er ging geen enkel boek mee.

Deze keer bevond de reisbibliotheek zich op zijn ipad. Meestal sjouwt hij de nodige boeken mee, maar nu beschikte hij over tientallen ebooks. De ene “bibliotheek” had hij in ibooks geïmporteerd. Deze bestond uit zo’n 90 titels. De tweede was via KoBo gedownload en bedroeg ongeveer 15 titels. Deze hele boekenkast woog net 6 ons, en mat 185.7 x 241.2 x 8.8. Millimeters hebben we het hier over. Dat is goed mee te nemen. Zowel KoBo als ibooks zijn via de appstore gratis te downloaden.

Laat ik maar direct met de deur in huis vallen. Het lezen (langdurig lezen) op de ipad is me enorm meegevallen. Vooral binnen (vliegtuig en in huis) is het uitstekend te doen. Worden je ogen moe van de “backlighting” van het scherm, dan is dat simpel aan te passen. Je hoeft daarvoor niet eens naar de “instellingenoptie” van de ipad, zowel ibooks als KoBo hebben zelf een mogelijkheid aan boord om dit te regelen.

Buiten lezen gaat, als je maar niet teveel in de zon zit. Dan is het namelijk niet te doen vanwege reflectie. Zo bezien zorgt uw ipad er dus tevens voor dat u niet te lang in de zon zit en verbrandt. Multifunctioneel. De tekst kan traploos vergroot (of verkleind) worden, net wat u wilt. De kanteloptie van het apparaat zorgt ervoor dat u het beeld zo kunt krijgen dat het u het beste uitkomt. Na verloop van tijd dooft het licht van de ipad automatisch (dit om batterijen te sparen), even aanraken met uw vinger is dan voldoende. Bij thuiskomst kwam ik er achter dat je die “dooftijd” via instellingen kunt regelen. Het was namelijk aan de wat korte kant. Dom natuurlijk dat Biebblogger daar niet eerder aan dacht.

Andere mogelijkheden van de ipad die Biebblogger gebruik heeft zijn uiteraard de WiFi en de mailoptie. Dat dit deze vakantie geen onverdeeld succes was kon u hier lezen.

No comments: