Tuesday, August 2, 2011

Ongrijpbaar WiFi

Biebblogger is weer terug van een welverdiende vakantie. Ditmaal ging de reis naar Canada. Naast familiebezoek wil hij altijd iets van het land zien. Het werd New Brunswick, om precies te zijn, the Bay of Fundy (Alma – Home of the Highest Tides in the World). Daar was voor een week een huisje gehuurd.

Van tevoren had hij navraag gedaan over de aanwezigheid van WiFi. Die was er wel volgens de eigenaar, maar niet altijd bereikbaar. Dat bleek, toen we daar aangekomen waren een eufemisme te zijn. Meestal was deze vanuit ons huisje namelijk niet bereikbaar. De situatie was als volgt. De eigenaar had in zijn huis een draadloos modem/router geïnstalleerd, niet beveiligd. De bedoeling was dat je die vanuit de cottage kon benaderen. Dat is ons welgeteld een keer gelukt.

De gevolgde oplossing was, dat we naar zijn huis liepen en daar onopvallend aan de overkant van de weg gingen staan met onze ipad/smartphone of ipod touch. Bij een grote paal die electriciteitskabels en telefoonkabels ondersteunde. Deze paal werd al snel omgedoopt tot de “holy pole”. Gaat u maar na, er zijn niet veel palen waar je kunt internetten, dit moest dus wel een bijzondere zijn.

Waarom nu deze drang om in de vakantie internet te bekijken? Normaal heeft Biebblogger daar nooit last van. Deze keer was er echter een noodsituatie, de Tour de France was namelijk aan de gang. Elke dag moesten op zijn minst even de etappe-uitslag en het klassement bekeken worden. Vandaar! Een andere plek waar dat kon was McDonalds. Voor de gastronomie hoef je daar niet aan te komen, maar gratis WiFi hebben ze wel. Koop een kop koffie en je zit er gebeiteld voor een tijdje. Dat deden we dan ook.

Waarom WiFi het zo heel af en toe wel deed is voor mij nog steeds een raadsel. Ongrijpbaar dus. Hoe dan ook, de gevonden oplossing voldeed en de vakantie was top.

No comments: